Koktajl jogurtowo-jagodowy z otrębami

Latem to dla mnie najlepszy sposób na śniadanie lub lekki brunch. Odżywczy i zdrowy, pełen aromatu i niezbyt słodki, smak lata na prowincji. Dodatek otrębów sprawia że jest bardziej treściwy i zbawienny dla przewodu pokarmowego. Zawiera mnóstwo witamin i minerałów, które poprawiają wygląd skóry, włosów i paznokci. Samo zdrowie w szklance. Idealnie sprawdzi się w diecie „owoce i warzywa 5 razy dziennie”. Jeśli nie lubisz cynamonu możesz go pominąć, chociaż jego dodanie nada koktajlowi nieco egzotyki :-)

SONY DSC

Składniki:

  • 2 czubate łyżki otrębów owsianych
  • 700 ml jogurtu naturalnego
  • 250 gr truskawek
  • 6 czubatych łyżek jagód
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżeczki syropu z agawy
  • odrobinę ciepłej wody

Przygotowanie:

Otręby namocz w wodzie na 15 minut. Po tym czasie wszystkie składniki zapakuj do blendera i zmiksuj na gładki koktajl.

Smacznego!

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>